
Over onze organisatie

De aanleiding
In 2012 werd Blijstroom opgericht, de eerste energiecoöperatie van Rotterdam. Wat bleek: het is niet alleen erg leuk om in je eigen wijk duurzame energie te produceren, maar het kost ook best veel tijd. Als elke nieuwe coöperatie het wiel zelf uit moet vinden, gaat er waardevolle tijd verloren. En die hebben we niet.
Daarom hebben de energiecoöperaties en -initiatieven van de stad Energie van Rotterdam opgericht: een gezamenlijk platform om alle bewoners zoveel mogelijk eigenaar te laten zijn van de energietransitie. Door de krachten te bundelen kunnen we werken aan uitbreiding en professionalisering.

Zo werken we samen
Energie van Rotterdam is zelf ook een coöperatie. De koers bepalen we dan ook samen met de leden: de energiecoöperaties van Rotterdam. Door ons te verenigen kunnen we onze kennis en krachten bundelen, de samenwerking organiseren en onze stem laten horen.
De praktische uitvoering van de werkzaamheden doen we vanuit ons bedrijfsbureau. Dit is een BV die voor 100% onder de Coöperatie Energie van Rotterdam valt. Het bedrijfsbureau ondersteunt de bestaande energiecoöperaties op het gebied van (onder andere) projectontwikkeling, administratie en communicatie.
Het team is daarnaast verantwoordelijk voor profilering, acquisitie van nieuwe daken en overleg met partners. Allemaal gericht op het creëren van de omstandigheden waarin nieuwe energiecoöperaties, met wat hulp van de zon, als bloemen uit de Rotterdamse klei schieten.
We zijn aangesloten bij Energie Samen, de landelijke koepelcoöperatie en belangenorganisatie voor duurzame energiecollectieven.
Onze Mensen

Jelte
Boeijenga
Directeur bedrijfsbureau

Arnoud
Offerhaus
Projecten bedrijfsbureau

Yvette
Prinsen
Community bedrijfsbureau

Rob
Kragten
Voorzitter bestuur

Pieter
van der Kloet
Secretaris-penningmeester bestuur en voorzitter RVC

Astrid
Madsen
Lid van het bestuur

Mirjam
Pronk
Secretaris RVC

Martijn
Vos
Lid RVC

Yvonne
Neef
Lid RVC
Onze Partners
Gemeente Rotterdam maakte de start van Energie van Rotterdam mede mogelijk, helpt met projectfinanciering en stelt daken ter beschikking.
Provincie Zuid-Holland ondersteunt vanuit de regeling Lokale Initiatieven Energietransitie. We delen kennis, en werken samen rondom energiearmoede.
Stichting BOOR helpt collectieve zonnedaken te realiseren door Rotterdamse schooldaken ter beschikking te stellen.
Sportbedrijf Rotterdam maakt collectieve zonnedaken mede mogelijk door daken ter beschikking te stellen.

SKAR (Stichting Kunstaccommodatie Rotterdam) doet mee met de lokale energietransitie door panden beschikbaar te stellen voor zonnedaken.

Samen 010 biedt, via vrijwilligersprojecten op zorg, armoede en sociaal isolement, hulp aan mensen in Rotterdam. Vanwege haar rol in de stad, is Samen010 een belangrijke samenwerkingspartner voor Energie van Rotterdam.

De Energiebank Rotterdam helpt Rotterdammers met het betaalbaar houden van hun energierekening. Energiebank Rotterdam is een project van Samen 010.

Fokkema Linssen Notarissen, gevestigd in Rotterdam, verzorgt de notariële activiteiten voor Energie van Rotterdam en haar leden.

Samen werken we aan het benutten van alle lege schooldaken voor de energietransitie.