Ga naar de inhoud

Wat wij doen

Duurzame energie uit eigen wijk. Samen maken we het energiesysteem schoon en eerlijk. Zodat iedereen kan meedoen en de hele stad profiteert.

Eerlijke en schone energie

Energie van Rotterdam gaat voor een lokaal en duurzaam energiesysteem. Onafhankelijk, en in handen van de bewoners van de stad. Zo bouwen we mee aan de energietransitie in Rotterdam. Een transitie van fossiel naar duurzaam, én van centraal naar lokaal. We maken het systeem niet alleen schoner maar ook eerlijker. Zodat iedereen kan meedoen en profiteren van een schone energievoorziening.

Door en voor alle Rotterdammers

Hier bouwen we samen aan. Elke wijk en iedere bewoner draagt een stukje bij, en zo maken we Rotterdam stap voor stap groener en schoner. Wij geloven in eigenaarschap en samenwerking: iedereen kan meedoen. Daarom bouwen we in alle wijken en buurten aan een energiesysteem met een rol en een stem voor iedere Rotterdammer. Want alleen dan is het echt voor iedereen.

Zelf gemaakt in je eigen wijk

Hoe dat werkt? Je sluit je aan bij een energiecoöperatie in je buurt. In een coöperatie ben je samen de baas, en kun je écht iets doen. We beginnen met zonnepanelen. Daarmee produceren we duurzame energie voor de wijk. Over de winst beslissen we samen. Dit is geen toekomstmuziek. In Rotterdam zijn in verschillende wijken al energiecoöperaties actief… en er is ruimte voor nog veel meer. Doe je mee?

samen staan we sterk

Samen staan we sterk

Energie van Rotterdam verenigt de lokale energiecoöperaties. Deze professionele uitvoeringsorganisatie bundelt onze kracht, en geeft ons een gezamenlijke stem.

Met ambitie

Ons doel: in iedere buurt van Rotterdam een actieve energiecoöperatie, met 90 collectieve zonnedaken in 2026. Zodat iedere Rotterdammer mee kan doen met een dak in de buurt. Ga je mee het dak op?